Fokken

Wij fokken af en toe een nest Kooikerhondjes. Dit fokken is een hobby van ons. Wij proberen zo gezond mogelijk te fokken met oog op karakter, welzijn en schoonheid. In de ogen van de wet is een hond net als een koelkast (een goed), echter in onze ogen is een hond een levend wezen. Een wezen dat dus gebreken kan vertonen en net als een mens ziek kan worden. Ondanks dat wij onze uiterste best doen om te fokken met gezonde ouderdieren en voorouders, kan er helaas altijd wat gebeuren. Het is ook de taak van de nieuwe eigenaar om zich in het ras en de gebreken van de rassen te verdiepen.


Voor het Kooikerhondje zijn de volgende testen vereist, DNA-test voor VWD en ENM. Oogonderzoek op erfelijke oogafwijkingen en patella onderzoek. Verder moeten wij bij de rasvereniging een gedragsverklaring aanvragen.

Onze honden worden uiteraard minstens 1x per jaar gecontroleerd door een dierenarts en ze zijn geënt. Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging "Het Nederlandse Kooikerhondje", en fokken dan ook volledig volgens hun fokreglement. Wij fokken ook volgens de eisen van de Raad van Beheer. Daarnaast werken wij met een koopcontract.

Wij besteden veel tijd en aandacht naar het zoeken van de

juiste combinaties, en gaan daarbij niet over één nacht ijs. Ik besteed veel tijd aan het uitzoeken van bloedlijnen om zo te zien welke reu het beste bij een teef past.

Er word niet alleen gekeken naar de juiste combinaties voor wat betreft bloedlijnen, maar ook naar het behouden van het juiste rastype en karakter.

Heeft u interesse in een pup uit onze kennel, dan kunt u contact opnemen met ons. We wijzen u er wel op dat het Kooikerhondje geen makkelijk ras is. We verwachten van u als aankomende pupkoper dat u meer informatie vraagt en zoekt over dit ras.

Wilt u meer weten over onze honden en fokplannen dan kunt u altijd verder lezen op deze website of vrijblijvend een email sturen.