Bibi

Ch.Cirtap’s Hertogin Habibi van Qera-L

 

Bibi ons Zweeds knäckerbroodje, zoals wij ook wel zeggen. In juni 2011 toen ze 9 weken oud was kwam ze bij ons vanuit Zweden. Na een lange reis met de auto was ze eindelijk thuis bij haar oma Dazzle. Helaas hebben we maar 4 weken kunnen genieten van oma en kleindochter samen, want helaas is toen oma onverwachts overleden.

Bibi komt van de kennel Cirtap’s uit Zweden van Brigitta Lindblad. Nadat ik jaren eerder de moeder van Bibi, Qera genaamd, naar deze kennel is gegaan als pup. Wilde ik heel graag een pup weer terug hebben van Qera, om zo de lijn van onze Dazzle weer voort te kunnen zetten.

Bibi is ontwikkeld tot een heerlijke vrolijke dame, altijd vriendelijk en sociaal naar andere mensen en dieren. Ze vind het heerlijk om mee op stap te gaan, ook gaat ze iedere week mee naar behendigheid. Wat ze erg leuk vind, maar soms ook wel eigenzinnig kan zijn en vind dat ze genoeg toestellen heeft genomen. Het is een zachtaardig hondje wat het niet leuk vind als er gemopperd word in huis.

Showen kan ze heel goed, en ze staat dan ook graag in het middelpunt in de showring. Door de jaren heen is dit ook met veel succes gegaan. Met als hoogtepunten haar BOB op de wereldshow in Salzburg 2012 vanuit de jeugdklasse met 13 maanden oud; er waren maar liefst 44 inschrijvingen. Een BOB op de Winner Amsterdam 2012, net als haar oma jaren eerder met 1,5 jaar oud. Het grootste en mooiste succes voor mij is toch wel haar benoeming tot Beste v/d Nederlandse Rassen over 2013 op de Hond v/h Jaarshow 2013.

Geb: 09-04-2011
Vader: Ch. Cirtap’s Prins LD Linux van Berk
Moeder:Ch. Qunack’s Favor Quality Queen Qera

Gezondheidsuitslagen:
VWD: DNA-vrij
ENM: DNA-vrij
Patella: Goed(L)
Erfelijke oogziekten: Vrij
Schofthoogte: 40 cm

Titels:
Nederlands Jeugdkampioen
Wereld Jeugdkampioen 2012
Nederlands Kampioen
Duits VDH Kampioen
DCK Duits Clubkampioen
Luxemburgs Kampioen
Winner Amsterdam 2012
Herfst Sieger 2013

RBIG Internationale hondenshow Maastricht 2013
3th BIG Int. Hondenshow Maastricht 2013
BIS Nederlandse rassen Maastricht 2013
Beste Nederlandse rassen Hond v/h Jaarshow 2013