Over Qunack's Favor

 

Qunack's Favor kooikerhondjes

 

Waar komt de naam vandaan?
Qunack's Favor is een verwijzing naar mijn eerste eigen kooikerhondje, dat Qunack heette en helaas veel te vroeg is overleden. Favor is een afkorting van de stamboomnaam (Favorite) van mijn eerste teef en tevens onze stammoeder Dazzle. In november 2000 kreeg zij (en de kennel) haar eerste nestje.

Mijn visie
Qunack’s Favor is een kleine hobbykennel en ik fok uit pure liefhebberij. Dit houdt in dat de honden in huiselijke kring vertoeven en mijn familie ziet ze dan ook als huisgenoten. Meestal zijn er 2 tot 4 teefjes in huis. Het is erg het belangrijk dat de honden individuele aandacht krijgen en dat er mee wordt getraind/gewerkt. Met meerdere honden zou dit onmogelijk zijn.
Naast mijn eigen honden heb ik enkele teefjes in "co-ownership". Deze teefjes wonen in een gezin en krijgen daar de nodige aandacht en training. In overleg met de eigenaren fok ik enkele nestjes met zo’n teefje. De pups worden dan in overleg bij mij of bij de eigenaar in huis geboren.
Mijn uitgangspunt is een weloverwogen keuze in de fokcombinatie, waarbij karakter en gezondheid op de eerste plaats komen. Daarnaast wil ik, uitgaande van de rasstandaard, mooie rastypische Kooikerhondjes fokken. Mijn motto is: kwaliteit gaat voor kwantiteit. Uiteraard ben ik lid van de rasvereniging Het Nederlandse Kooikerhondje en voldoen alle honden volledig aan hun fokreglement.

Het fokken
Ik fok maximaal twee nestjes per jaar. Ze worden zodanig gepland, dat er maar één tegelijk in huis is. De pups vragen veel tijd en aandacht en ik wil ze zo optimaal mogelijk in het nest socialiseren. Daarnaast is het belangrijk om de nieuwe eigenaren regelmatig te kunnen ontvangen en alle tijd te nemen om hun vragen te beantwoorden.
Het nestje van een "co-own" hondje wordt soms bij de "co-owner" grootgebracht, maar wordt geregistreerd onder mijn kennelnaam en staat onder mijn supervisie. Ik sta de mede-eigenaren met raad en daad bij tijdens de nestperiode.
Nadat de pups de deur uit gaan, kunnen de nieuwe eigenaren, indien nodig, altijd bij mij terecht voor informatie of hulp. Natuurlijk blijven wij graag op de hoogte van de ontwikkeling van het hondje. Af en toe een berichtje met een foto wordt zeer op prijs gesteld.

Contact

Heeft u interesse in een pup van kennel Qunack's Favor, neem dan contact met mij op middels het versturen van een email. Bij voorkeur vertelt u in de email iets over uw zelf en waarom u een kooikerhondje wilt.

Als er geen nesten zijn of er zijn nog geen teven gedekt. Dan kan het enige weken duren voordat u een reactie terug krijgt.

...